Yeşil Işık Akademi – Stroton Üretici Firma İş Birliği Protokolü
/ Bizden Haberler / Yeşil Işık Akademi – Stroton Üretici Firma İş Birliği Protokolü
Yeşil Işık Akademi Belgelendirme Eğitim Hizmetleri Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Stroton Yapı Kimyasalları ve Yalıtım Tic.Ltd.Şti. arasında Mesleki Yeterlilik Kurumu teşvikleri kapsamında Üretici Firma İş Birliği Protokolü imzalanmıştır. T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 5444 sayılı kanun ve tebliğlerde yer alan Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekler arasında olan12UY0057-3/01 ISI YALITIMCISI, 11UY0023-3/02 İNŞAAT BOYACISI, 12UY0051-3/01 SERAMİK KARO KAPLAMACISIbranşlarında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirilmiştir. Kanun kapsamında sınavlarda başarılı olan kişilerin sınav ve belge masrafları İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır.

Stroton Yapı Kimyasalları ve Yalıtım Tic.Ltd.Şti.; Ulusal ve Uluslararası geçerliliği olacak belgelendirme faaliyetleri ile12UY0057-3/01 ISI YALITIMCISI, 11UY0023-3/02 İNŞAAT BOYACISI, 12UY0051-3/01 SERAMİK KARO KAPLAMACISIbranşlarında yapılacak uygulamaların uzman ustalar tarafından yapılmasını, buna bağlı olarak ülkemizdeki inşaat işçiliğinin kalitesinin artırılmasını, marka değerinin korunmasını, işçilik hatalarına bağlı müşteri şikayet ve maliyetlerinin asgariye indirilmesini ve rekabet gücünün artırılmasını hedeflemektedir. Bu nedenle Stroton Yapı Kimyasalları ve Yalıtım Tic.Ltd.Şti.12UY0057- 3/01 ISI YALITIMCISI, 11UY0023-3/02 İNŞAAT BOYACISI, 12UY0051-3/01 SERAMİK KARO KAPLAMACISIbranşlarında faaliyet gösteren ustaların MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almasına destek vermektedir. Üretici Firma İş Birliği Protokolü (MYK) teşvikler kapsamında, inşaat ustalarının bağımsız ve tarafsız bir şekilde MYK belgesi sahibi olabilmesi için Stroton Yapı Kimyasalları ve Yalıtım Tic.Ltd.Şti., TÜRKAK’tan akredite ve MYK tarafından yetkilendirilmiş Yeşil Işık Akademi Belgelendirme Eğitim Hizmetleri Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarının yapılması için Üretici Firma İş Birliği Protokolü imzalamıştır. MYK belgesi sınavları Yeşil Işık Akademi Belgelendirme Eğitim Hizmetleri Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılacaktır. Sınavlarda başarılı olan ustalar katıldıkları branşa ait Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni almaya hak kazanacaklardır.

Mesleki Yeterlilik Belgesi isteyen ustalarımızın 3 sınav hakkı bulunmaktadır. Birinci sınav haklarında başarısız olan ustalarımızın ücretsiz 2 sınav hakkı daha bulunmaktadır. Mesleki Yeterlilik Belgeleri özel baskı merkezinde taklit edilemeyecek bir şekilde ve çift dilde üretilmekte olup beraberinde Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı verilmektedir.

Mesleki Yeterlilik Belge zorunluluğu hakkında bilgi almak için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz.

https://www.myk.gov.tr
https://www.myk.gov.tr/index.php/tr/myk-meslek-yeterllk-belges-zorunluluu-sayfasi

Başvuru için;
https://yesilisikakademi.com.tr/
E-POSTA ÜYELİĞİ
Mail listemize kayıt olun !
2000 - 2020 © Copyright STROTON